Konrád

Öt év, ötezer előadás, ötcsillagos élmények…

2010.02.24. 11:04

Programkereső

Meghatottan gondolok vissza azokra a pillanatokra, amikor a Müpa feladatához méltóan első ízben nyújthatta a közönségnek azt, amit elterveztünk.
Kiss Imre
Kiss Imre

Nyolc műfajban, az intézmény legkülönbözőbb pontjain olyan előadásokkal vártuk és várjuk látogatóinkat, melyek révén úgy a magyar, mint a nemzetközi kulturális élet legkiválóbbjai mutatkoznak be. Sokakban felmerül a kérdés, mivel rukkolunk elő a jubileum kapcsán. A válasz egyértelmű: ugyanolyan magas nívójú programokkal, mint az elmúlt öt év során!

A Müpa elsősorban a közönségét szeretné megünnepelni, ezért számos, eddig szokatlan eseménnyel készültünk: Élmény! Minden tekintetben címmel fotópályázatot hirdettünk azok számára, akik megörökítik programjainkkal, az épülettel kapcsolatban szerzett benyomásaikat és szívesen közzéteszik munkáikat. A fotókból katalógust jelentetünk meg és a nagyérdemű egy hónapon keresztül fotókiállítás keretében ismerkedhet meg az alkotásokkal. Játékos kedvű látogatóink számára Ötcsillagos élmények címmel játékot szerveztünk, amely júniusig tart és a Budapesti Wagner-napok végén egy sorsolással zárul, ahol értékes nyereményekben részesülhetnek a résztvevők.

Új fejezetek nyílnak a közönség komfortérzetének fokozásában is. A szezon elejére kibővített információs pult és jegypénztár után januártól működni kezdtek az ország – kulturális területen – első jegyautomatái. Márciustól megújul a Müpa honlapja is, könnyebben kezelhető, korszerűbb eszközökkel böngészhetnek rajta a látogatók. A művészetek, a kultúra rajongóit egy igazi csemegével szeretnénk megörvendeztetni: március 14-én lát napvilágot az Élményképek fotóalbum, mely a 2005 óta nálunk fellépő legnevesebb művészek fényképeit, vendégkönyv-bejegyzéseit tartalmazza. A Müpa Magazin születésnapi különszáma is sok meglepetést tartogat, de utoljára hagytam egy olyan szolgáltatást, amelynek révén a koncertlátogatók egy új közösség, a Müpa-klub tagjai lehetnek. Márciustól klubtagsági Müpa-kártyák – Élmény-kártya és Ínyenc-kártya – válthatók, amelyek sok új információ és kedvezmény elérését teszik lehetővé.

A Müpa ötéves születésnapján Önt köszönti, Kedves Olvasó, aki napról napra ellátogat hozzánk és részese az Élménynek, amelyet az Alkotók, a Művészek és a Közönség együtt teremtenek meg. Minden tekintetben.

Kiss Imre
a Művészetek Palotájának vezérigazgatója