Pandora, Gabriella

S.Z.I.M.N.I.A. - játék

2010.03.18. 00:29

Programkereső

Ezt a nevet kapta az a kortárs zenét népszerűsítő műhely, amely előadások, workshopok, rádióadások és koncertek szervezésével foglalkozik. Játsszon a Fidelióval és nyerjen egy bérletet a S.Z.I.M.N.I.A. koncertjeire!
Szimnia logó
Szimnia logó

Szimmetrikus Zenei és Írásos Műveket Népszerűsítő és Ismertető Alkotóműhely, azaz a S.Z.I.M.N.I.A. a kortárs zene és a kortársi gondolatok közvetítésére jött létre, tagjai mindannyian zenészek és zeneszerzők. Mint alapító levelükben írják: "A hazai kortárs (főleg a fiatal) zeneszerzők tábora napjainkban fellendülőben van - egyre több színes, izgalmas egyéniség és mű szólal meg. A modern (leginkább a II. világháború utáni) zene ismertsége ezzel együtt még mindig jóval kisebb annál, mint amit megérdemelne."

A S.Z.I.M.N.I.A. tagjai: Baráth Bálint zongoraművész/zeneszerző, Détári Anna fuvolaművész, Jenei Zsigmond ütőhangszeres művész, Magala Ronnie zeneszerző, Nagy Ákos zeneszerző, Preiszner Miklós zenetanár, zeneszerző, dr. Seprődi János és Solti Árpád zeneszerző. Karnevál címmel zenei műsort készítenek a Civil Rádión, melyet a szegedi Rádió Mi és a Pécsi Periszkóp rádió is sugároz. Az adásokban főleg kortárs szerzők még nem játszott művei hallhatóak, de ritkán játszott régi zenei darabok mellett a klasszikus repertoár is megtalálja a helyét.

Kérdésünk: Melyik évben jött létre a S.Z.I.M.N.I.A.?

Ha a helyes választ április 1-ig elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen egy szerencsés megfejtőnk két személyre szóló bérletet nyer a S.Z.I.M.N.I.A. koncertjeire. 

A játékban csak regisztrált felhasználóink vehetnek részt a bejelentkezést követően.

További információk: www.myspace.com/szimnia, groups.google.hu/group/szimnia