Valér

Csellóhangok Japánban

2010.03.19. 11:34

Programkereső

Onczay Csaba március 23. és április 1. között Japánban vendégszerepel, ahol Vigh Andrea Liszt-díjas hárfaművész lesz a partnere.
Onczay Csaba
Onczay Csaba

Onczay Csaba Kossuth- és Liszt-díjas csellóművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem professzora tizenhat éve rendszeres visszatérő vendége a Japán koncerttermeknek és tart mesterkurzusokat a szigetországban. A mostani turné főszervezője Koketsu Haruhiko így nyilatkozott: "Az ötlet Onczay Csabától származik, aki Vigh Andreával együtt hét nap alatt öt koncertet ad öt különböző városban (Nagoya, Ogaki, Takayama, Gifu, Nakatsugawa). A hangversenyek különlegessége, hogy Onczay vállalta, hogy minden alkalommal egy-egy fiatal japán művésszel is játszik egy művet, mely nagyon megtisztelő számunkra. A koncerteket nagy érdeklődés előzi meg, a jegyek nagy része már elkelt."

A műsor különlegessége a cselló és hárfa páratlan hangzása - mondta Onczay Csaba. "Már több éve játszunk Vigh Andreával együtt különböző műsorokat, ezen a turnén romantikus művekből állítottuk össze programunkat. Mindketten szólódarabokat is játszunk, Bruch, Granados, Fauré, Csajkovszkij művei mellett elhangzik majd többek között Paganini eredetileg a hegedű G húrjára írt variációja, a Mózes fantázia is."


www.onczay.com