Luca, Ottilia

A MOL a tehetségekért

2010.03.22. 15:30

Programkereső

Az Új Európa Alapítvány harmadszor jutalmazta a pedagógusok áldozatos munkáját. Az ünnepélyes átadón fellépett Érdi Tamás zongoraművész, akinek tanára Hornyánszkyné Becht Erika egy évvel korábban kapta meg az alapítvány elismerését.

A tehetséggondozó program során olyan szakemberek munkáját jutalmazza az alapítvány, akik nagyban hozzájárulnak a fiatal tehetségek felfedezéséhez és elindításához. A díjazottakat a 2009-ben beérkezett közel 300 jelölt közül választotta ki az alapítvány kuratóriuma. A MOL Tehetséggondozásért díj erkölcsi és anyagi elismerés egyben, melynek értéke személyenként 500.000 forint. A MOL Tehetséggondozásért 2009. évi díját sportszakemberek vehették át.

Érdi TamásMOL Tehetséggondozásért Díj 2010-es átadóján
Érdi TamásMOL Tehetséggondozásért Díj 2010-es átadóján

Az Új Európa Alapítvány a díjátadó esemény keretében meghirdette idei pályázati programjait is. Baán László, az alapítvány kuratóriumának elnöke, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója kiemelte, hogy a MOL Tehetségtámogató program immár hatodik éve segíti a fiatalokat a sport, a művészet és a tudomány területén. A Sport kategória idei pályázatára 2010. április 6-ig jelentkezhetnek a 10-18 év közötti fiatalok, akik kiemelkedő teljesítményt értek el országos vagy nemzetközi versenyeken, de továbblépésükhöz anyagi segítségre van szükségük. A művészeti-tudományos kategóriára ősszel lehet majd pályázni. A két kategória összesen 47 millió forintot fordít a fiatalok támogatására.

2010-ben is fogadja az alapítvány a MOL Gyermekgyógyító program keretében azoknak a nonprofit szervezeteknek a pályázatait, akik krónikusan beteg gyermekeknek szerveznek művészeti- és élményterápiás programokat. Ennek a programnak támogatási kerete a korábbi évekhez hasonlóan 43 millió forint.