Luca, Ottilia

New Yorkban a BFZ

2010.03.26. 15:44

Programkereső

A Budapesti Fesztiválzenekar március 27-én és 28-án a Lincoln Centerben játssza Beethoven IV., VI., VII. és IX. szimfóniáját Fischer Iván vezényletével.
Fischer Iván
Fischer Iván

A két New York-i koncert a Beethoven egykor és ma ("Beethoven Then and Now") címen meghirdetetett különleges sorozat része lesz, ahol négy egymást követő napon Fischer Iván vezényletével mind a kilenc Beethoven-szimfónia elhangzik. Az I., II., III., V. és VIII. a korhű hangszereken játszó angol Orchestra of the Age of Enlightenment előadásában csütörtökön és pénteken, a IV., VI., VII. és IX. pedig a Budapesti Fesztiválzenekar interpretációjában szombaton és vasárnap. A Lincol Center az évad egyik legjelentősebb eseményeként hirdeti a koncerteket. A vasárnapi jótékonysági és adománygyűjtő hangverseny Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar tiszteletére, valamint Sir George Solti örökségének emlékére hangzik el; az előadást gálavacsora zárja.

A Budapesti Fesztiválzenekar februárban Beethoven-maratont rendezett és Don Giovanni előadásokat tartott a Művészetek Palotájában. Legújabb kezdeményezésük egy országos verseny meghirdetése a zeneiskolások számára. Újdonság, hogy megalakult a facebook-on a Fesztiválzenekar barátainak oldala, ahová a BFZ honlapjáról közvetlenül is lehet csatlakozni. További fejlesztés, hogy a zenekar honlapján mostantól videófelvételek is láthatók-hallhatók: több mint harminc rövidebb-hosszabb részlet ad ízelítőt a zenekar történetéből-életéből. Nem kell sokat várni a következő évad programjainak bejelentésére sem. Április 28-ától válthatják meg a bérleteiket a Támogatói Klub tagjai, a nagyközönség számára pedig május 3-ától válnak elérhetővé a jegyek.

www.bfz.hu