Emőke

Fővárosiak, ha találkoznak

2010.04.19. 15:01

Programkereső

Folytatódik a pécsi Pannon Filharmonikusok budapesti bérletsorozata. Április 23-án Olari Elts vezényel, a vendégszólista Henning Kraggerud hegedűművész lesz.

Henning Kraggerud norvég hegedűművész egyike Skandinávia legkeresettebb előadóinak. Szólistaként a világ vezető hangversenyzenekaraival lép fel Európában és Észak-Amerikában. Legutóbbi felvétele Ysaye összes hegedűszonátáját tartalmazza. A kíséret nélküli darabok kritikusi fogadtatása is egyértelmű elismerést tükröz. A Grieg-díjas művész 1973-ban született a norvég fővárosban. Jelenleg a Baratt Due konzervatórium tanára. Henning Kraggerud egy 1744-es Guarneri del Gesún játszik, a Dextra Musica AS felajánlásával. 

Olari Elts
Olari Elts

A zenekart az áprilisi estén az észt karmester, Olari Elts vezényli. Olari Elts 1971-ben született Tallinban. Miután 2000-ben megnyerte a Nemzetközi Sibelius Karmesterversenyt Helsinkiben, a Lett Nemzeti Szimfonikus Zenekar vezető dirigense lett. A pozíciót 2001-től 2006-ig töltötte be. 2006 szeptemberében a Bretagne-i Zenekar művészeti tanácsadója lett és a 2007/2008-as évad elején a Skót Kamarazenekar és az Észt Nemzeti Szimfonikus Zenekar fő vendégkarmesterévé is kinevezték. Elts nagy tiszteletnek és nemzetközi elismerésnek örvend egyedülálló interpretációs stílusa miatt, amelyben az értelem és az érthetőség mindig fontos szerepet kap.

Pannon Filharmonikusok

2010. április 23. 19:30
Művészetek Palotája - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Km.: Henning Kraggerud (hegedű)
Vez.: Olari Elts 

R. Strauss: Intermezzo - Keringő, op. 72
Mendelssohn: e-moll hegedűverseny, op. 64
Sibelius: III., C-dúr szimfónia, op. 52; Lemminkäinen visszatérése, op. 22

Fővárosi Év a Fővárosban   

www.pannonfilharmonikusok.hu