Gábor, Karina, Ders

Budapesti koncertek és európai turné a Collegium Vocaléval

2010.04.21. 00:02

Programkereső

Május 7-én, 8-án és 9-én a világhírű Collegium Vocale (Gent) lesz a Fesztiválzenekar vendége az együttes budapesti bérleti sorozatában.

A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben rendezett koncertek 7-én, pénteken és 8-án, szombaton este 19:45-kor, 9-én, vasárnap 15:30-kor kezdődnek. A karmester Fischer Iván a műsort Bartók, Arvo Pärt és Mozart művekből állította össze. A nyitó szám Bartók Zene húros hangszerekre, ütőkre és cselesztára című darabja lesz, ezt az észt zeneszerző, Arvo Pärt csodálatos, női karra és zenekarra írt darabja, az 1998-2002 között a 42. zsoltár spanyol szövegére komponált "Como cierva sedienta" ("Mint szarvas a forrásvízre...") követi. A szünet után Mozart vesperása, a Vesperae solennes de confessore (K.339) hangzik el. A Mozart mű-szólistái Sibylla Rubens (szoprán), Laia Cortes (mezzo), Malcolm Bennett (tenor) és Matthias Lutze (basszus).

Collegium Vocale Gent
Collegium Vocale Gent

A három budapesti előadás után a produkció hat európai ország hét városát érintő turnéra indul: május 11-én Grenoble (MC2 Kulturális Központ), 12-én Antwerpen (DeSingel Terem), 13-án Brugge (Concertgebouw), 14-én Luxemburg (Filharmónia), 15-én Drezda (Frauenkirche), 16-án Amszterdam (Concertgebouw), 18-án Zágráb (Lisinski Terem) közönsége hallhatja a műsort.

http://www.bfz.hu/