Gábor, Karina, Ders

Budavári Beethoven-ünnep 2010

2010.04.26. 14:20

Programkereső

Május 7-én veszi kezdetét a háromnapos emlékünnep a budai várban. Játsszon a Fidelióval és nyerjen két jegyet a koncertre!
Ludwig van Beethoven
Ludwig van Beethoven

Ludwig van Beethoven 1800. május 7-én lépett fel a Várszínházban abból az alkalomból, hogy József Nádor első felesége, Alexandra Pavlovna nagyhercegnő névnapjának tiszteletére egyhetes rendezvény-sorozatot rendeztek Budán. A Budavári Önkormányzat 2000 óta évről évre megemlékezik a jeles eseményről május 7-ei ünnepi hangversenyekkel. A 2010-es emlékünnep ezúttal három napos hétvégi rendezvénysorozattá bővül. A neves előadókkal fémjelzett hangversenyek mellett a Zenetörténeti Múzeum is az eseményhez illeszkedő tematikus kiállítással és két hétvégi délutáni kamaraprogrammal várja a közönséget. A gasztronómia szerelmeseit pedig e három nap alatt Beethoven-korabeli menükkel várják a történelmi Várnegyed számos éttermében.

Kérdésünk: Melyik az a Beethoven-mű, amelynek bemutatója 1800 május 7-én, a Várszínházban volt? 

Ha a helyes választ május 5-éig megjelöli, sorsoláson vesz részt, amelyen egy szerencsés megfejtőnk két jegyet nyer a május 7-i, nyitó hangversenyre, ahol Kocsis Zoltán lép fel. 

A játékban csak regisztrált felhasználóink vehetnek részt a bejelentkezést követően.

A részletes program itt olvasható.