Gábor, Karina, Ders

Jótékonyság, születésnap, koncert

2010.04.26. 10:32

Programkereső

Újra eltelt egy év, és ahogy mindenki más, Kocsis Zoltán is idősebb lett. Szerencsére jó szokásaihoz változatlanul ragaszkodik.
Kocsis Zoltán
Kocsis Zoltán

1991 óta minden évben születésnapi koncertet rendez, amelynek bevételét a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat javára ajánlja fel. Május 30-án Mozart, Bartók, Beethoven és Brahms műveit játssza, kamarapartnere Kelemen Barnabás lesz.

A Szolgálat évente több karitatív célú rendezvényt is szervez, melyek bevételéből működteti a hátrányos helyzetű, rossz anyagi sorsú, beteg, árva gyermekeket segítő tizenkét programját, melyek közül a leghangsúlyosabbak az egészségügyi, a gyermekélelmezési, az ösztöndíj és a képzési programok. Kocsis Zoltán idei hangversenyének bevételét a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat egészségügyi projektjére fordítja.

A zongoraművész-karmesterrel azonban nemcsak a hónap végén találkozhatnak az érdeklődők, május 6-án többek között újabb hangszereléseit mutatja be. Fokanov Anatolij kérésére ugyanis hét újabb dallal egészítette ki saját Richard Strauss-hangszereléseit. Ezen az estén elhangzik a Vocalise is, és egy ritkán hallott hegedűverseny is felcsendül: Sosztakovics cisz-moll hegedűversenyét Gidon Kremer játssza.

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

2010. május 6. 19:30
Művészetek Palotája - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Km.: Gidon Kremer (hegedű), Fekete Attila (tenor), Anatolij Fokanov (bariton), Nemzeti Énekkar (karig.: Antal Mátyás), MR Gyermekkar (karig.: Thész Gabriella)
Vez.: Kocsis Zoltán


R. Strauss: Don Juan, op. 20
Sosztakovics: II., cisz-moll hegedűverseny, op. 129
Rahmanyinov: Vocalise, op. 34
Rahmanyinov-Kocsis: Tizenöt dal

Kocsis Zoltán jótékonysági hangversenye a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat javára

2010. május 30. 20:00
Művészetek Palotája - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
Km.: Kelemen Barnabás (hegedű)

Mozart: e-moll szonáta, K. 304
Bartók: II. szonáta, Sz. 76 BB 85
Beethoven: G-dúr szonáta, op. 30 No. 3
Brahms: G-dúr szonáta, op. 78

www.mupa.hu
www.filharmonikusok.hu

www.gyermekmento.hu