Benedek

Záróra

2010.04.26. 16:31

Programkereső

Virágh András Gábor kompozíciója nyerte a Szlovák Kulturális Intézet és a Zeneakadémia által közösen szervezett zeneszerzőversenyt Quintet című darabjával.
Virágh_András..jpg
Virágh_András..jpg

Április 8-án vette kezdetét a Szlovák Kulturális Intézet és a Zeneakadémia közös programja, ahol szlovák és magyar zeneszerzők műveit bemutató hangversenyek és a Pozsonyi Művészeti Egyetemmel közösen rendezett workshop mellett a Liszt Akadémia növendékei diplomakoncerten és zeneszerzőversenyen is bizonyították tudásukat. 8-án az MTA-ban három generáció szlovák és magyar zeneszerzőinek munkái csendültek fel. 9-én a Szlovák Kulturális Intézetben nyilvános zeneszerzői workshopot rendeztek a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a Pozsonyi Művészeti Egyetem szervezésében. 18-án a Zeneakadémia zeneszerző BA növendékeinek diplomakoncertjére került sor. 

Az eseménysort a zeneszerzőverseny zárta. A zsűri - melynek tagjai Dukay Barnabás, Körmendi Klára, Farkas Zoltán, Fekete Győr István és Tihanyi László voltak - a második díjat Héja Benedek Naked Song - Függelék a Reneszánsz évhez című, kamarakórusra írt munkájáért ítélte oda. A képzeletbeli dobogó harmadik fokán ketten végeztek: Tornyai Péter Abfall-Musik című darabjával és Bella Máté Manifestations című kompozíciójával. A díjakat az Artisjus és az Előadóművész Jogvédő Iroda ajánlotta fel, a Magyar Zeneművészeti Társaság különdíjat is adott: Virágh András Gábor Quintetje elhangzik a 2011. évi Mini-Fesztiválon.