Konrád

Bécsi Ünnepi Hetek

2010.05.11. 16:24

Programkereső

2010. május 14-20 között rendezik meg a Bécsi Ünnepi Hetek fesztivált, amelynek igazgatója Luc Bondy 23 ország 49 produkcióját hozza el az osztrák fővárosba.
Alban Berg
Alban Berg

A 196 előadást tartalmazó porgramban 16 vendégszereplő közreműködésével 10 saját és 23 koprodukcióban készült műsor, valamint 6 ősbemutató is szerepel (Minden más?, 100 százalék Bécs, Gyűlölet, Kapusvetki, Exhibit A: Német-Délnyugat-Afrika, Me talking to Myself in the Future). Ezen kívül bemutatják Luc Bondy rendezésében Helena című teljesen új Euripidész feldolgozását (Peter Handke fordításában). A zenei program középpontjában idén Alban Berg áll: születésének 125. és halálának 75. évfordulóját ünnepeli a bécsi fesztivál. Berg két operája és egy koncertciklusa is bekerült a műsorba (Stéphane Braunschweig rendezi a Wozzeck és Peter Stein a Lulu című operát).

A Bécsi Ünnepi Hetek zenei programja keretében immár 5. alkalommal kerül sor az Into the City című zenés programsorozatra, melynek fő témája idén a fiatalok kulturális kifejezési formái és az őket foglalkoztató kérdések lesznek (az Into the City minden rendezvényére a belépés ingyenes). Az ünnepi hetek fórum sorozat Generation (Ex) Yu című programjában a volt Jugoszlávia azon generációjának az új munkáit mutatja be, akik még a szocializmusban nőttek föl és most szerbekként, bosnyákokként, horvátokként keresik identitásukat.

Részletes információ: www.festwochen.at