Csilla, Noémi

VII. Nemzetközi Crescendo Nyári Művészeti Akadémia

2010.05.12. 17:20

Programkereső

2010. augusztus 2-16 között rendezik meg a sárospataki Nyári Akadémiát, amely lehetőséget biztosít az elmélyült munkára az előadó- és a képzőművészet területén, valamint segítséget nyújt a szakmai megmérettetésekre való felkészülésben. A kurzust a nemzetközi, számos felekezettel együttműködő keresztény komolyzenészek mozgalma, a Crescendo szervezi.
C785B242-C6A6-44A7-ADD7-AD847FAC6D35

A kéthetes hangszeres, énekes, opera-, zenekari, karvezetési, színészi, képzőművészeti mesterkurzusra jelentkezőket európai és amerikai zenekarok kiváló szólistái, zene- és képzőművészeti egyetemek tanárai készítik fel. így többek között Szabóki Tünde, Timothy Bentch, Bálint János, Fassang László, Martin Helmchen, Marie-Elisabeth Hecker és Dalta David Gier karmester.

A több mint 20 országból érkező fiatalok számára a kurzus számos fellépési lehetőséget biztosít Sárospatak történelmi helyszínein, illetve a Zempléni Fesztiválon. A Fesztivál-díjat minden évben a Nyári Akadémia legkiválóbb előadója kapja meg, ami egyben koncert lehetőséget is biztosít a következő év Zempléni Fesztiválján.

Idén a következő szekciók indulnak: Ének, Opera, Szólóhangszer (hegedű, brácsa, cselló, fuvola, oboa, fagott, kürt, trombita), Kamarazene, Zenekar, Zongora, Orgona, Karvezetés, Ifjúsági kamarazene, Színészet, Képzőművészet és az új műfaj a Jazz.

A kurzust záró ünnepi rendezvénysorozaton, a Crescendo Napokon, a művésztanárok és a kurzus legkiválóbb diákjai lépnek fel. Emellett számos ingyenes szóló- és kamara-hangverseny, valamint kiállítás várja a Sárospatakra látogatókat.

Az online jelentkezési lap és további részletes információ a www.hungary.crescendo.org honlapon található.