Béla

VII. Református Zenei Fesztivál

2010.05.13. 15:21

Programkereső

Az Ünnepi Könyvhéttel és a Bárka Fesztivállal együtt a VII. Református Zenei Fesztivál június 4-6 között a budapesti Bakáts téren sokszínű ingyenes programot kínál.

A hétvégi Fesztivál keretein belül lesz fáklyás menet énekléssel, találkozó a különböző református iskolák, intézmények és kórusok számára, fellépnek határon túli együttesek, illetve minden este kerekasztal beszélgetés várja az érdeklődőket. Június 25-én 19:30-kor a Müpa Nagytermében pedig fellép a 370 fős Egyesített Kárpát-medencei Református Kórus a Református Énekek IX. című esten.

Június 4-én, pénteken a napot az ünnepélyes megnyitó után Lovász Irén és barátai indítják a Bakáts téren 16:00 órakor, majd  kerekasztal beszélgteés következik Dr. Knopp Máriával a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének alapító igazgatójával 17:30-kor a Teológia Dísztermében. Este a szerb és horvát népzenei hagyományát őrző Vujicsics együttes lép fel, 19:00 órakor. A koncert után, 21:00 óra körül indul a zsoltár énekléssel egybekötött fáklyás menet és késő esti áhítat (igét hirdet Csoma Áron lelkész egy 150 fős kórus és az Invocatio Musicalis együttes közreműködésével).

Református Zenei Fesztivál, egyesített kórus
Református Zenei Fesztivál, egyesített kórus

Szombaton egész nap, délelőtt 10:00 órától este 18:00 óráig a Lónyay utcai Refomrátus Gimnáziumban találkozhatnak a magyarországi református iskolák tagjai. Szintén majdnem teljes napos lesz az a családi program, mely a Ráday utcai bölcsődében tartanak ovódásoknak (10:00 - 16:00). A Bakáts téren délután 14:00-kor kezdődnek a programok, a Keep Floyding együttest az erdélyi Transylmania követi. 16:00 órakor kezdődik a Teológia Dísztermében tartott kerekasztal beszélgetés, ezúttal Dr. Bognár László közgazdász profeszorral, akit ugyanezen a helyen Gárdonyi Zoltán Református Együttese követ. Este a 300 tagot számláló Egyesített Református Kórus a Kálvin téri református templomban, a Misztrál és az After Crying együttes pedig a Bakáts téren lép fel.

A vasárnapi porgram zenés istentisztelettel kezdődik 10:00 órakor a Kálvin, illetve a Szilágyi Dezső téri templomban. Az előbbin közreműködik a Szatmári Református Egyházmegye Lelkész- és Gyermekkórusa, az utóbbin pedig az erdélyi Sola Musica együttes. Délután Vedres Csaba és Gyermán Júlia mellett a vajdasági Bakos Árpád és barátai, illetve a Zurgó együttes lép fel. A 18:00 órakor kezdődő zenés áhítatot a fesztivált záró beszélgetés követi, este 19:00 órakor Dr. Bagdy Emőkével, a Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológiai Tanszékének alapítójával és tanszékvezetőjével.

További információ a www.perifericrecords.com honlapon.