Csilla, Noémi

Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál

2010.05.15. 00:16

Programkereső

Az egyedülálló rendezvény világsztárja Joshua Bell mellett olyan hazai kiválóságok is fellépnek majd, mint Kocsis Zoltán, Kelemen Barnabás vagy Kokas Katalin.
Kelemen Barnabás
Kelemen Barnabás

Élvonalbeli kamarazenei fesztivál nem sok helyen van a világon, mivel az alapvetően szólistaként koncertező művészek ilyesfajta felvonultatása roppant sokba kerül, így jellemzően művészek hozzák létre ezeket a rendezvényeket, személyes kapcsolatrendszerüket mozgósítva a siker érdekében. A nagyszabású, augusztus 13-20 között megrendezett esemény szervezői Bolyki György és a Kokas Katalin-Kelemen Barnabás hegedűművész házaspár.

A fesztivál gerincét a világszínvonalú klasszikus zenei koncertek alkotják, ahol a már említett muzsikusok mellett olyan hazai előadók érkeznek Kaposvárra mint például Rados Ferenc, Kocsis Zoltán, Kokas Dóra vagy Wierdl Eszter. A zenészek csapatát színművészek egészítik ki, Hegedűs D. Géza, Mácsai Pál és Balla Eszter személyében.

A fesztiválműsorban a fiatalok, a „kezdő” komolyzene hallgatók és a kisgyerekes családok számára is akad bőven program. A zenei csemegék és Kaposvár környékének turisztikai látványosságai mellett lesz Fesztivál-vásár, gyermektábor és gasztronómiai bemutató, illetve megrendezik az Első Nemzetközi Jam-Session Találkozót is.

Kulka János lemezbemutató koncertek keretében mutatja be a március végén megjelent új albumának, összesen hat estén át, fél tízes kezdéssel. Mindezen kívül az Ősbemutatók Fesztiválján este fél tíztől a kifejezeten erre a rendezvényre készült műsorral lép fel Palya Bea, Szakcsi Lakatos Béla, Laár András, Falusi Mariann, Gál Csaba „Boogie” és Nagy László Gitano.

www.kaposfest.hu