Béla

Bartók nyomában

2010.05.18. 11:00

Programkereső

Július 8-20. között rendezik meg Szombathelyen a Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivált.
Bartók Béla
Bartók Béla

A szombathelyi Bartók Szeminárium és Fesztivál egy olyan jelentős nemzetközi zenei esemény, mely évről-évre a világ minden tájáról vonzza a résztvevőket és a közreműködőket. A kurzusokon nemzetközi élvonalba tartozó szakemberek oktatnak, továbbá zenekari hangversenyek, népzenei- és kamarazenei előadások, mesterkurzusok (zeneszerzés, karmester, zongora, fagott, hegedű, karvezetés), akkreditált zenepedagógiai továbbképzés, kirándulások, filmvetítések, előadások tarkítják a kínálatot. 

Az idei év különlegessége a Szombathelyi Főtéren megrendezett három napos kirakodóvásár és népzenei programsorozat, mely július 9-11. között, 10-18 óráig várja a magyar és román népzene, táncház, kézművesség iránt érdeklődőket. 

A Bartók Szeminárium 2010-es egyes kurzusaira május 20-ig még lehet jelentkezni. Rohmann Imre zongora-, Lakatos György fagott- és a Gráf Zsuzsa karvezető- valamint Csapó Gyula zeneszerzés mesterkurzusaira fogadják a szervezők a jelentkezéseket. Peskó Zoltán karmester- és Pauk György hegedű kurzusára passzív hallgatóként lehet még jelentkezni. A kurzusok a zeneakadémisták részére kreditpontot érnek, a pedagógusoknak pedig továbbképzésként elszámolhatóak. 

Részletes program és további információ itt érhető el.