Márk

THReNSeMBle

2010.05.19. 15:50

Programkereső

E furcsa nevű kortárs zenei együttes tagjai adnak koncertet május 21-én a Francia Intézetben.
Horváth Balázs
Horváth Balázs

A THReNSeMBle első fellépésére 2008-ban a Bartók Fesztivál keretében került sor, ahol fiatal magyar zeneszerzők műveit adták elő. Az akkor még zömében zeneakadémiai hallgatókból álló együttes a sikeres koncert után úgy döntött, a jövőben is szeretne együtt zenélni. Az azóta eltelt idő során így további darabokat mutattak be zeneszerző hallgatók, valamint az utóbbi években végzett zeneszerzők terméséből. Elsődleges céljuk az, hogy folyamatos kontaktusban legyenek a legfiatalabb generáció zeneszerzőivel, és kompozícióikat különböző események keretében mutassák be.

Az együttes a 2009-2010-es évadban számos fontos kortárs művet tanult be, mellyel repertoárját szeretné szélesíteni. A betanult műveket (pl. Donatoni: Arpège, Berio: O King, Boulez: Dérive 1, stb.) többek között a szegedi Vántus István Kortárszenei Napokon, a Zeneakadémia Doktorandusz koncertjein, valamint az MTA Dísztermében megrendezett Szlovák-Magyar esten mutatta be. További fellépések is lesznek, többek között júliusban a szombathelyi Bartók Fesztivál és Szemináriumon. Ez utóbbi program keretében a zeneszerzés kurzus rezidens együtteseként is jelen lesznek.

A THReNSeMBle kortárs zenei együttes

2010. május 21. 19:30

Francia Intézet

Tagjai: Madai Zsuzsanna (fuvola), Bartek Zsolt (klarinét), Tornyai Péter (hegedű), Rohmann Ditta (cselló), Szabó Ferenc János (zongora), Nevelő János (ütőhangszerek)
Vez.: Horváth Balázs 

Tornyai Péter: Abfall-Musik
Luciano Berio: O King
Tihanyi László: Summer Music
Cser Ádám: Ludus II
Pierre Boulez: Dérive 1
Váczi Dániel: Retikuláris kánonvariációk, op. 0
Toshio Hosokawa: Drawing

Zeneakadémia a Francia Intézetben
Alma Mater Koncertek