Sándor, Ede

Varna Music Academy

2010.05.19. 00:23

Programkereső

Június 13-án Bulgáriából, Varna városából érkeznek fiatal előadók, hogy Stephen Gothold dirigenssel Mozart műveit szólaltassák meg a Zeneakadémián.
78BED774-4C59-4593-9964-6FAA6B6C371C

1999 óta Bulgáriában, Varna városában a Varna Music Academy keretében kezdetben karmesterek, majd énekesek és hangszeresek százai képezhették tovább magukat kurzusok keretében. A gazdag programok és a nemzetközileg elismert művészek óráin kívül a jelentkezőknek lehetőségük van színpadi tapasztalatot is szerezni a Fekete-tenger partján lévő gyönyörű város legjelentősebb koncerthelyszínein. Az akadémiához egy utazó fesztivál is kapcsolódik, ahol a jelentkezők európai és izraeli koncertturnén vehetnek részt neves karmesterek vezénylete alatt. Június 13-án Budapestre érkeznek Stephen Gothold dirigenssel, hogy Mozart Requiemjét és a hegedűre, brácsára és zenekarra írt Sinfonia Concertantét szólaltassák meg a Zeneakadémia patinás falai között.

Varna Music Academy
2010. június 13. 19:30
Zeneakadémia Nagyterem
Km.: Budapesti Ifjúsági Kórus (karig.: Gerenday Ágnes), Prelude Vegyeskar, Durango Kórustársaság, MÁV Szimfonikusok, Michael Emery (hegedű), Shawn Snider (brácsa), Kathleen Sasnett (szoprán), Laura Green (mezzoszoprán), Pataki Potyók Dániel (tenor), Cser Krisztián (basszus)
Vez.: Stephen Gothold

Mozart: Sinfonia Concertante, K. 364; Requiem, K. 626

Különleges ajánlatunk regisztrált felhasználóink részére: váltson jegyet a koncertre, és megajándékozzuk egy CD-lemezzel, melyen Bitna Suh hegedűművésznő Bruch és Mendelssohn versenyműveit játssza! (Mivel a készlet véges, kérjük, igényét jelezze a fidelio@fidelio.hu ímélcímen!) Még nem regisztrált? Ide kattintva megteheti!