Konrád

Régi-új zenék

2010.06.03. 15:55

Programkereső

Ötödik, egyben utolsó állomásához érkezik június 6-án a Festetics-palotában az Aurum Kamarazenei Műhely ingyenes koncertsorozata.
Krulik Eszter
Krulik Eszter

Az este hat órakor kezdődő koncert különlegessége, hogy Schönberg vonóshatosa először hangzik el úgy Magyarországon, hogy a művet ihlető vers a zene fölött, a zenével egyszerre szólal meg. Richard Dehmel azonos című versének műfordítását Halasi Zoltán készítette.

Az Aurum Kamarazenei Műhely 2008-ban alakult azzal a céllal, hogy olyan hangversenyeket adjon, ahol egymás mellett szólalhatnak meg a zeneirodalom régebbi és egészen új alkotásai. A Műhely alapítói Rácz József hegedűművész a Budapesti Fesztiválzenekar, Krulik Eszter hegedűművész a Weiner-Szász Kamaraszimfonikusok és Fazekas György brácsaművész, az MR Szimfonikusok tagja.

A műsorokban elhangzó darabok válogatása során olyan párosításokra törekszenek, ahol valamiféle reflektálás, utalás, vagy egyéb kapcsolat áll fenn a bemutatandó kompozíció és a régebbi századokban íródott alkotások között. E szellemi híd segítőleg hat az „új" befogadására, zenész és hallgató számára egyaránt.

A Műhely célja olyan egyedi estek kidolgozása, ahol a zene mellett a többi társművészet bevonásával, komplex élményt nyújtó performansz keretében, több oldalról megismerkedhetnek a hallgatók egy-egy művészeti kor lenyomatával, életérzésével.

Festetics-palota, Tükörterem
Festetics-palota, Tükörterem

2010. június 6. 18:00
Festetics-palota
A belépés ingyenes!
Aurum Kamarazenei Műhely

Km.: Matuz Gergely (fuvola), Krulik Eszter, Farkas Katalin (hegedű), Gallai Judit (cselló), Koltai Katalin (gitár), Bársony Péter, Polónyi István (brácsa), Varga István, Gallai Judit (cselló), Schlanger András (színművész, rendező)

Bach: Triószonáta a Musikalisches Opfer-ből
Madarász Iván: FürZogy
Schönberg: Verklarte Nacht, op. 4