Zita, Mariann

Évadzáró akkordok a Zeneakadémián

2010.06.09. 12:57

Programkereső

A nyár beköszöntével hamarosan véget ér az idei hangversenyszezon. Nincs ez másképp a Zeneakadémián sem, ahol a Liszt Akadémia Alma Mater Zenekarának különleges koncertjével zárják az évadot.
81BA3352-8CBF-4D89-93F7-2F723D2B2118

A korábbi évekhez hasonlóan ebben az évben is nagyszabású koncerttel zárják 2009/2010-es a tanévet a Zeneakadémia hallgatói. A június 15-i szezonzáró koncert műsora idén a Zeneakadémia szellemi forrásvidékét járja be. A hangversenyen a Liszt Ferenc számára oly fontos IX. Schubert-szimfónia és Mendelssohn e-moll hegedűversenye mellett Csajkovszkij Rómeó és Júlia című nyitányfantáziája is megszólal, mely a Zeneakadémia alapításának korát idézi fel a hallgatóság előtt. 

Batta András, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora elmondta: „Rendkívül sikeres évet tudhatunk magunk mögött, melynek a koncert méltó lezárása lesz. Egyesületi formában megteremtettük a lehetőségét annak az zenekarnak, amely a jövőben remélhetően egyre gyakrabban reprezentálja majd a Zeneakadémiát. Növendékeink idén is számos alkalommal bizonyították, hogy a nemzetközi zenei élet élmezőnyébe tartoznak. Bár a következő tanévet már máshol kezdjük, bízom benne, hogy az ideihez hasonló kiemelkedő eredményeket tudunk majd felmutatni, és továbbra is méltán neveznek majd bennünket Európa zenei fellegvárának." 

Az együttest a Karmester- és Karvezetés Tanszék vezetője, Ligeti András vezényli, a hegedűverseny szólistája a Liszt Akadémia egyik legtehetségesebb hegedűs növendéke, a Kovács Dénes emlékverseny díjazottja és a 2010-es Yamaha-ösztöndíj nyertese, Pusker Júlia lesz.

Liszt Akadémia Alma Mater Zenekara
2010. június 15. 19:30

Zeneakadémia Nagyterem

A belépés ingyenes!

Km.: Pusker Júlia (hegedű)
Vez.: Ligeti András

Csajkovszkij: Rómeó és Júlia - nyitányfantázia
Mendelssohn: e-moll hegedűverseny, op. 64
Schubert: IX., C-dúr szimfónia, D. 944

www.zeneakademia.hu