György

Mahler városai - játék

2010.06.14. 15:28

Programkereső

Július 2-án a Schleswig-Holstein Fesztivál Zenekar ad koncertet a Müpában Christoph Eschenbach vezényletével. Játsszon a Fidelióval és nyerjen két jegyet a koncertre!
Christoph Eschenbach
Christoph Eschenbach

Christoph Eschenbach vendégkarmesterként a világ leghíresebb zenekaraival és operaházaiban lép fel. Jelenleg a washingtoni Nemzeti Szimfonikus Zenekar (National Symphony Orchestra) és a John F. Kennedy Előadóművészeti Központ kijelölt zenei igazgatója, ahol munkáját majd a 2010/2011-es évadban kezdi meg. Szoros kapcsolatban áll a Schleswig-Holstein Zenei Fesztivállal, amelynek zenekarát többször vezényli. A mostani zenei évad fellépései közül kiemelkedik együttműködése az Orchestre de Paris-val, ahol 2010 augusztusában a zeneigazgatói posztot is betölti majd, valamint turnéra indul a Londoni Filharmonikusokkal és a Drezdai Staatskapelle-vel, de fellép a Bécsi és New York-i Filharmonikusokkal és a San Franciscó-i Szimfonikus Zenekarral is.

A világhírű zeneszerző, Leonard Bernstein alapította amerikai mintára a Schleswig-Holstein Fesztivál Zenekart, amely a világ legjobb fiatal zenekari zenészeiből áll, akiket egy, az egész világra kiterjedő szigorú meghallgatási procedúra keretében választanak ki. Európa egyik leghíresebb klasszikus zenei fesztiválja keretében a fiatal zenészek lehetőséget kapnak arra, hogy nagy zenekari tapasztalattal rendelkező - így például a Berlini Filharmonikusoktól érkező - tanároktól és világhírű karmesterektől tanuljanak. Christoph Eschenbach 1988 óta dolgozik a Schleswig-Holstein Fesztivál Zenekarral, amelynek 2004 óta vezető karmestere. 

Kérdésünk: Melyik évben rendezték meg első alkalommal a Schleswig-Holstein Fesztivált?

Ha a helyes választ június 28-áig megjelöli, sorsoláson vesz részt, amelyen öt szerencsés megfejtőnk két jegyet nyer a koncertre.

A játékban csak regisztrált felhasználóink vehetnek részt a bejelentkezést követően.

Mahler városai: Hamburg - Prága - Budapest

2010. július 2. 19:30

Művészetek Palotája - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Km.: Schleswig-Holstein Fesztivál Zenekar
Vez.: Christoph Eschenbach

Erkel: Hunyadi László - nyitány
Mozart: C-dúr szimfónia, K. 338
Mahler: I., D-dúr "A titán" szimfónia