Márk

Zene Ünnepe a Fidelióval

2010.06.17. 10:26

Programkereső

Egy francia ötlet, amely meghódította Európát, és amihez most a Fidelio is csatlakozik. Június 21-én a Nyugati téren délután kettőtől izgalmas programokkal várjuk az érdeklődőket a Fidelio Színpadon!
Devich Gergely
Devich Gergely

A zenei kavalkád kettőkor kezdődik a tehetséges, ifjú hegedűs Balogh Miklós és a világot járt, népszerű zongorista, Zsoldos Bálint klasszikus zenei koncertjével. Más zenei világba csöppennek azok, akik fél négykor kapcsolódnak be az eseményekbe. A Kardos Dániel-Polnauer Flóra duó a CoffeSnob, a Hagesher és a Skayach után ezúttal az unplugged-be kóstolnak bele. Négytől a tehetségek mutatkoznak be, akik még csak tanulók, de már a pódiumon is megállják a helyüket. Dolfin Balázs, Králik Abigél, Dósa Csenge, Devich Gergely, Kocsis Krisztina lép színpadra. Utánuk a spanyol középkori zenét éneklő Victoria Kamarakórus következik, majd a Kovács Linda Jazz Quartett egyensúlyoz a country, blues, avantgard és free zene stílusai között.

Este hattól a jazzdobos Badics Márk és a Hammond orgonista Premecz Mátyás alkotta 4 Méter Hammond Duón a sor, hogy elkápráztassa a közönséget, majd a fiatal, de máris széles repertoárral rendelkező együttesé, a Capriccio Kamarazenekaré a színpad. Utánuk a Barlay Zsuzsa, Cserjési Kinga, Reichel Dóra  alkotta Trio-La Trió szólaltat meg a capella műveket Bartóktól és Kodálytól.

Az estét a Longital alternatív zenekar finom és laza elektronikus freakfolk előadása és a Csőke Renáta és Kopeczky Péter alapított Dutar együttes színesíti, az éjszaka hangulatát pedig a Wojciech Waleczek lengyel zongorista Liszt és Chopin műveiből adott koncertje alapozza meg.

Kattintson ide a részletes programért!

Victoria Kamarakórus
Victoria Kamarakórus