Márk

Zene Ünnepe a Nyugati téren - megvan a részletes program!

2010.06.17. 13:53

Programkereső

Június 21-én a Nyugati téren délután kettőtől izgalmas programokkal várjuk az érdeklődőket a Fidelio Színpadon!

14:00: Balogh Miklós (hegedű) és Zsoldos Bálint (zongora)
Balogh Miklós 2003-2008 között a Camerata Budapest hegedűse és szólistája volt Sylt szigetén, Westerlandon, később a Debreceni Filharmonikus Zenekar másodkoncertmestere lett, jelenleg pedig a Budafoki Dohnányi Zenekar tagja. Zsoldos Bálint 13 éves kora óta rendszeres szereplője a hazai és nemzetközi koncertéletnek, játszott többek között a Salzburgi Fesztiválon, a Santanderi Nyári Fesztiválon és a Budapesti Tavaszi Fesztiválon. Több magyar együttes mellett a Salzburger Solisten és a Hamburgi Filharmonikusok szólistájaként is fellépett.

15:20: Kardos Dániel - Polnauer Flóra
Kardos Dánielt sok helyről ismerhetjük. Zeneszerző, filmzeneszerző és több szeretett zenekar tagja. Polnauer Flóra is hasonszőrű lény, csak fiatalabb. Ismerhetjük mc-ként, színésznőként, énekesnőként, szerteágazó műfajokban. Kardos Danival a CoffeSnob, a Hagesher és a Skayach után ezúttal unplugged koncertet ad. Repertoárjukat saját ízlésük szerint válogatták össze a 90-es évek egészséges pop, a jazztörténelem vokális darabjai, közel-keleti folk, és saját szerzemények nyomán.

16:00: Fiatal tehetségek bemutatkozása -Dolfin Balázs, Králik Abigél, Dósa Csenge, Devich Gergely, Kocsis Krisztina
Vonósok, fúvósok és zongoristák - még csak tanulók, de már a pódiumon is megállják a helyüket.

16:40: Victoria Kamarakórus

A magyarországi kóruskultúra nem vész el, csak átalakul. Az utóbbi években sorra alakultak hazánkban a mozgalmi jellegű kóruskultúrától eltérő, hagyományban gyökerező nyugati típusú énekegyüttesek, melyek közül az egyik legizgalmasabb és legsikeresebb az 1998-ban, Szegeden alakult Victoria Kamarakórus.
Victoria Kamarakórus
Victoria Kamarakórus

17:20: Kovács Linda Jazz Quartet
A zenekar zenéje mainstream jazzből táplálkozó modern jazz, melyben teret kap minden olyan zenei kísérletezés, amely műfajtól függetlenül, természetes módon illeszkedik elképzeléseikbe. Az együttes hangzására jellemzőek a country, blues, avantgard és free zene elemei, s ebben a zenei szövetben az ének improvizatív és játékos formában van jelen.

18:00: 4 Méter Hammond Duó
A 4méter duó a jazzdobos Badics Márk és a Hammond orgonista, zongorista Premecz Mátyás együttese. A páros különböző formációkban hét éve játszik együtt, most a Zene Ünnepe alkalmából különleges szettel készülnek: a repertoárban szerepelnek régi magyar, cseh és lengyel rajzfilmzenék, klasszikus krimik és szappanoperák, sci-fi és fantasy filmek dalai, és a kihagyhatatlan Képújság is.

18:40: Capriccio Kamarazenekar
A fiatal, de máris széles repertoárral rendelkező együttes rendszeres résztvevője a hazai hangversenyéletnek. Felléptek a budapesti Múzeumok Éjszakáján, részt vettek a kecskeméti Kodály-Bartók  Világzenekar munkájában, közös koncertet  adtak Orbán György műveiből Csereklyei Andrea énekesnővel és  az  Ars  Nova  kamarakórussal.  2008-ban megnyerték a Budapest Fringe Fesztivál fődíját, majd közös koncertet adtak a Tavaszi Fesztiválon a CimbaliBandal. 

19:20: Trio-La Trió
Barlay Zsuzsa, Cserjési Kinga, Reichel Dóra  - Bartók és Kodály a capella három hangra.

20:00: Longital /SK/
A Longital finom és laza elektronikus freakfolk Szlovákiából. Az alternatív zenekar Daniel Salontay és Shina Lo házaspár projektje, kiegészülve egy bizonyos Xi-ni-dim "művésznevű" taggal, aki nem egy személy, hanem egy laptop és egy groove-box házasítása, amely a dobalapokat és szekvenciákat szolgáltatja. Daniel énekel és - néha egy vonó segítségével - gitározik, míg Shina bundnélküli basszusgitáron játszik és szirénhangon vokálozik. Saját megfogalmazásuk szerint a Longital zenéje "ambient hatások, elektronika, kelet-európai ütemek és egy jó csipet pszichedélia elegye".

20:40: Dutar
A Dutart Csőke Renáta és Kopeczky Péter alapította 2004-ben. A duóhoz a repertoár bővülésével más zenészek is csatlakoztak, így ma az öttagú zenekart igen változatos műsorok jellemzik. Tiszta népdalok, újragondolt népzenék, feldolgozások és saját szerzemények mind megszólalnak koncertjeinken.

21:20 Wojciech Waleczek /PL/
Wojciech a fiatal lengyel zongoristageneráció egyik legkiemelkedőbb művésze, aki az este 18.00-kor, a Magyar Rádió márványtermében adott koncertje után a Fidelio-West-Balkán színpadon ad extra ízelítőt Chopin és Liszt általa kedvelt opuszaiból.

(A programváltozás jogát fenntartjuk.)