György

Virtuális kórus egymillió nézővel

2010.06.20. 09:01

Programkereső

Online világkórust hívott össze Eric Whitacre, a Decca művésze, hogy Lux Aurumque című művét énekeljék. A produkcióra eddig több mint egymillióan voltak kíváncsiak.
Eric Whitacre
Eric Whitacre

Eric Whitacre erről az énekegyüttesről és különleges stílusáról híres, ami egyszerre kortárs és könnyen érthető. A zeneszerző-karmester nemrég igazolt a Deccához, ahol exkluzív, hosszútávú lemezszerződést írt alá. A jövőben Whitacre olyan kórusműveket fog vezényelni, melyek közül három világpremiernek számít. A debütáló lemez a Light&Gold címet viseli és előreláthatólag október 18-án jelenik meg.

Kommentálva a szerződés aláírását, Whitacre így nyilatkozott: "Nagyra becsülöm azt a tiszteletet, amivel a Decca csapata vesz körül, mint az egyik alapvető klasszikus művészüket. Fontos, hogy van egy közös látomásunk, hajtóerőnk és szenvedélyünk, hogy kiaknázzuk azt a kivételesen gyönyörű lehetőséget, amit a technika kínál a világunknak." Dickon Stainer, a Decca vezérigazgatója azt mondta: "Eric Whitacre fénylő szépségű zenét ír. A Decca osztozik az ő víziójában, hogy a digitális generáció újra felfedezhesse a klasszikus zenét."