Ervin

Magyarok a legjobb vadászkürtösök

2010.06.30. 13:54

Programkereső

Az első, Magyarországon rendezett, nemzetközi versenyen 550 résztvevő között lettek a legjobbak a Vadászkamara Kürtegyüttes tagjai az egyéni kategóriában.

A pécsi versenyen június 25. és 27. között kilenc ország muzsikusi mérték össze tudásukat. Érkeztek Horvátországból, Szlovéniából, Ausztriából, Svájcból, Csehországból, Szlovákiából, Németországból, Lengyelországból és természetesen Magyarországról is. Az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programsorozat részeként rendezett program végén egyéni kategóriákban a Vadászkamara Kürtegyüttes tagjai bizonyultak a legjobbnak: Palatinus Ferenc és Nagy Csaba első helyezést ért el, Tápai Balázs pedig a második helyen végzett. A csapatversenyt az osztrákok és a csehek nyerték.

Vándordíjakat is kiosztottak az abszolút elsőknek: a csapatok esetében az osztrák Jagdhornverein Windhag együttesnak, a szólisták között pedig Nagy Csabának. A fellépőket nemzetközi zsűri minősítette a zenei hangzás, a tisztaság, a kottahűség, a tempó, a dinamika és nem utolsósorban az egyenruha és a megjelenés alapján.

vadászkürt
vadászkürt