György

Debreceni zenei csemege

2010.07.15. 07:59

Programkereső

Rekord született, hiszen több mint százhatvan külföldi és magyar művész jelentkezett a július 18. és 27. között rendezett zenei fórumra, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának nyári akadémiájára, melyet a Kossuth-díjas Vásáry Tamás karmester neve is fémjelez.
66594E36-A38C-4D48-AF3A-DE3A4919CE3A

A zenei rendezvényre a világ szinte minden tájáról érkeznek hallgatók, előadók és tanárok, többek között Spanyolországból, Finnországból, Iránból, Japánból, Portugáliából, Franciaországból, Írországból, de még Ausztráliából is. A komolyzenei esemény nemcsak Debrecen kulturális életét színesíti, hanem utazó akadémia is, melynek „kezdő" és profi zeneművészei a keleti országrész számos településén, így Nyírbátorban, Nádudvaron és Vaján is fellépnek. A napközbeni kurzusokat követően szinte minden estét az oktatók hangversenyei zárják a Zeneművészeti Kar Liszt-termében.

A zenei napokat a Kossuth-díjas Matuz István és Gyöngyössy Zoltán fuvolagálája nyitja, és a húsz ország tehetséges zenészeit tömörítő nyolcvantagú Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar hangversenyével zárul a program a világhírű zongoraművész-karmester, Vásáry Tamás irányításával, aki utána hazánkban és külföldön egyaránt bemutatja az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiáján szervezett zenekarát. 

www.unideb.hu