Konrád

Csapó indul!

2010.07.16. 14:39

Programkereső

Újabb kortárs zenei CD-t vehetnek kézbe az érdeklődők az MR3-Bartók Rádió és a Hungaroton közös kiadásában. A sorozat harmadik kiadványán Csapó Gyula, a Kanadában élő magyar zeneszerző művei hallhatók.

A Nagy Iniciálé (emberhangidőszobor), alkotja a zenei anyag első részét, amelyet énekhangokra és számítógépre komponált a zeneszerző. A darabban minden elérhető korcsoport jelen van, a legidősebb embertől a legfiatalabb gyermekig. A felvétel elkészítésekor a komponista a lehető legkevesebb módosításra és mesterséges beavatkozásra törekedett. A Versenymű brácsára és változó környezetre című művet Rivka Golani, a világhírű kanadai brácsaművésznő felkérésére a Saskatchewan Arts Board (Kanada) támogatásával 2004-ben kezdte el írni a szerző. 

Csapó Gyula CD, Hungaroton, MR3-Bartók Rádió
Csapó Gyula CD, Hungaroton, MR3-Bartók Rádió

A Hungaroton szerkesztésében évről évre megjelenő kortárs magyar szerzői lemezek felvételeinek jelentős része az MR stúdióiban készült. A közösen indított sorozatban megjelenő CD-k tartalmát és megjelenését is teljes egészében az MR3-Bartók Rádió határozza meg. Az együttműködésnek köszönhetően 2009 áprilisában elsőként Sári József és Láng István szerzők lemezei jelentek meg. A sorozat előkészületben lévő darabja, Jeney Zoltán szerzői lemeze.

www.mr3-bartok.hu