Konrád, Tivadar

Nincs uborkaszezon

2010.07.31. 07:07

Programkereső

Augusztus 21-én Sárospatakon, 23-án Budapesten koncertezik a Liszt Ferenc Kamarazenekar.

A sárospataki Református Templomban adott hangversenyen Michael Haydn: Notturno és C-dúr gordonkaversenye, Pjotr Iljics Csajkovszkij: Pezzo Capriccioso - közreműködik: Váradi István gordonkán, és a C-dúr vonósszerenád című műve hangzil fel. A budapesti, a Kiscelli Múzeum udvarán rendezett koncerten pedig Mozart-estre kerül sor. Az F-dúr divertimento (K. 138), B-dúr cassatione (K. 63), Voi avete un cor fedele (K. 217), B-dúr divertimento (K. 137), Ah, lo previdi (K. 272) - Pasztircsák Polina énekes vendégszereplésével, valamint az A-dúr szimfónia (K. 201) lesz hallható.

A zenekar júliusban majdnem két hetet turnézott Németországban, majd négy napot töltöttek az ausztriai Passau s Weilburgban, ahol zajos sikert arattak Boldoczki Gábor trombitaművész szólójával. Július 20-án tértek haza.

Liszt Ferenc KamarazenekarSzolnok, 2010, Rolla nélkül
Liszt Ferenc KamarazenekarSzolnok, 2010, Rolla nélkül

A Liszt Ferenc Kamarazenekart 1963-ban alapították s a világ egyik legnevesebb együtteseként tartják számon. Első művészeti vezetőjük Sándor Frigyes volt, majd 1979-től Rolla János vette át a posztját. Fennállásuk óta szinte minden kontinensen szerepeltek már s olyan híres hangversenytermekben léptek fel, mint a Carnegie Hall New Yorkban, a Suntory Hall Tokyoban, a Sydney Operaház, a párizsi Théâtre de la Ville vagy az amszterdami Concertgebouw.

Három koncertet tartalmazó bérletük, melyeken Baráti Kristóf, Fenyő László és Boldoczki Gábor a szólista, már kapható az ismert jegyirodákban.

http://www.lfkz.hu/