Konrád

Crescendáló akadémia

2010.08.10. 16:27

Programkereső

„A zene Isten dicsőítésére és a lélek felüdítésére való” – mondta Bach annak idején. Augusztus első két hetében a Crescendo Nyári Akadémián ez az élmény is átélhető.
7F45D7C7-4BBF-463C-98DB-7137A8C38B41

A Sárospatakon hetedik alkalommal megrendezett eseményhez neves művészek adják nemcsak nevüket, hanem a tudásukat is, hiszen ők tanítják a kurzuson részt vevő huszonöt országból érkező közel kétszáz ifjú művészt. Szabóki Tünde, Meláth Andrea és Timothy Bentch, a Magyar Állami Operaház énekművészei, valamint Fassang László orgonaművész neve csakúgy megtalálható az oktatók között, mint, Julian Poore trombitaművész, Delta David Gier a New Yorki Filharmonikusok egyik karmestere, ill. Martin Helmchen zongoraművész. 

A Crescendo Nyári Művészeti Akadémia célja, hogy kiemelkedő tehetségeket fedezzen fel, és segítse őket abban, hogy igazi művésszé váljanak nem csupán szakirányú kiválóságot értve ezalatt, hanem valódi művészetet, amely olyan alkotásokat hoz létre, amelyek pozitív hatást gyakorolnak a társadalomra. 

A napokban többek között hegedű, fuvola, ének, és zongoraszó szűrődik majd ki a Református Teológia falai közül, a Sárospatakra látogatók pedig számos ingyenes hangversenyre látogathatnak el augusztus 9-től 15-ig. A kurzus elteltével nem csak a résztvevők, hanem a gyanútlanul arra tévedők számára is kiderülhet, vajon igaza volt - e Bachnak...