Sándor, Ede

Zempléni Fesztivál idén is

2010.08.10. 11:36

Programkereső

Sárospatak, Tokaj, Sátoraljaújhely, Szerencs és több más település legszebb műemléki és szabadtéri helyszínein várják a komolyabb és a könnyedebb műfajok iránt érdeklődőket egyaránt.
Hollerung Gábor
Hollerung Gábor

Már javában zajlik az észak-magyarországi régió egyedi hangulatú eseménysorozata, ahol színházi előadások, komoly-, könnyűzenei és jazz koncertek sora, kiállítások, valamint a közönség által kedvelt kiránduló koncertek kínálnak bőséges választási lehetőséget. A kulturális eseményekhez a táj jellegzetes ételeit, a híres tokaji borokat felvonultató gasztronómiai programok kapcsolódnak.

A „Kiváló Minősítésű Művészeti Fesztivál" címet elnyert rendezvény egyik nagyszabású vállalkozására augusztus 14-én kerül sor, amikor a sárospataki Rákóczi-vár udvarán Verdi Requiem című műve hangzik el. A Hollerung Gábor vezényelte Budafoki Dohnányi Zenekar mellett a nemzetközi összetételű World Festival Choir, a Budapesti Akadémiai Kórustársaság és helyi kórusok tagjai lépnek a pódiumra. Az est szólistái Boross Csilla, Wiedemann Bernadett, Cselóczki Tamás és a finn basszista Jaakko Ryhänen lesz. 

Színházi előadások közül az augusztus 12-i Lili bárónő emelkedik ki. Huszka Jenő legismertebb, legtöbbet játszott operettjét, a magyar színházak állandó repertoárdarabját ezúttal a Kecskeméti Katona József Színház társulata adja elő. A könnyűzene szerelmeseit augusztus 17-én várják a Könyvzene című koncertre, ahol Falusi Mariann, Danis Lídia, Szirtes Edina Mókus és Sárik Péter lép fel. A jazzprogramok közül a Szakcsi Gipsy Jazz koncertje ígérkezik az egyik legizgalmasabb esti kikapcsolódásnak, ahol a hazai jazzélet élő legendája, Szakcsi Lakatos Béla zenekarában a Belgiumban élő hegedűművész, Roby Lakatos is fellép.

A kiállítások között találjuk Stark István és Bajkó Csaba sárospataki, Wahorn András tolcsvai, Franyo Aatoth tokaji és Pawel Karnowski sátoraljaújhelyi tárlatát. Ez utóbbiból egy kis ízelítő látható a Fidelio.hu címoldalán.

http://www.zemplenfestival.hu/