Konrád, Tivadar

Hangworkshop

2010.08.14. 14:20

Programkereső

A Szigeten (ugyan nem éppen klasszikus) hangkutatás zajlik a Bélaműhely vezetésével mindennap délután az Octopuson. Koncert augusztus 14-én, szombaton este 19:00-kor lesz, lehet csatlakozni.
Hangworkshop
Hangworkshop

A közönség megismerkedhet a különös alkatrészekből összeállított hangszerekkel, tereptárgyakkal. A talált, ipari és háztartási tárgyak eredeti kontextusukból kiemelve, új egységként jelennek meg. Terebessy Tóbiás / Medence Csoport és a Bélaműhely által tervezett, főleg ipari hulladékokból készült hangkeltő eszközökön játszhat a közönség. A worskhop témája augusztus 12-én csütörtökön a kísérleti hangkeltő eszközök akusztikus és elektronikus megszólaltatásának lehetősége volt. Vendégként Thomas Zizka szlovákiai képzőművész egyedülálló gyökérhangszerével kapcsolódott be a kisérleti zenei programba az Iconorchestra tagjaival, valamint Bori Bálint hangzó tárgya, az Octopus Udvarban kiállított Kabóca is megszólalt.

Hangworkshop
Hangworkshop

A Bélaműhely könnyűzenekar 2007-ben alakult. Gyimesi, vajdasági, cigány és zsidó daloktól a zenei kísérletekig, avagy "szépen játsszál mer' elveszem". Főbb hangszereik a biciklidob, a teknoteknő, a gettómarimbula, a biciklikormánytilinkó, a hangburgerek, a gigantociplis, nagy sándor pajzsa és a billentyűzetshaker. Jelentsen mindez bármit.

Hangworkshop
Hangworkshop

2010. augusztus 11-16. (15:00- 19:00 között mindennap, szombaton 14:00-17:00 között)
Hajógyári-sziget, Octopus Összművészeti Helyszín
Sziget Fesztivál 2010
Terebessy Tóbiás / Medence Csoport, Thomas Zizka, Iconorchestra, Bori Bálint
A Bélaműhely tagjai: Horváth Richárd, Kopcsik Márton, Rimóczi István, Somló Dávid, Varga Merse

A zenekarról bővebb információ a belamuhely.blog.hu oldalon található.