Béla

Zempléni csillagok

2010.08.17. 17:40

Programkereső

Még néhány nap és számos remek koncert van hátra az augusztus 21-én záródó idei Zempléni Fesztiválból.

Augusztus 18-án a nemrég Marta Argerich-csel koncertező Csillagh Katalin most Győri Noémi fuvolaművésszel lép fel Tolcsván. Műsorukon Piazzolla, Poulenc és Dutilleux művei szerepelnek.

Augusztus 19-én a crossover egyik kiemelkedő egyénisége, Vukán György ad koncertet Erdőbényén saját kompozícióiból és improvizációiból. Partnere Szepesi Bence lesz, aki a szaxofon és a klarinét kezelésében is egyaránt otthonosan mozog. A különleges duó koncertjén Bach, Vukán, Chopin és Gershwin zeneműveiből hallhatunk részleteket úgy, hogy Bach nemcsak Bach, Chopin nemcsak Chopin, Gershwin nemcsak Gershwin lesz, hanem mindegyikben lesz egy kis Vukán is.

Liszt Ferenc KamarazenekarSzolnok, 2010, Rolla nélkül
Liszt Ferenc KamarazenekarSzolnok, 2010, Rolla nélkül

Augusztus 20-án a Disznókői traktorgarázsban a Bolyki Brothers a capella estjére kerül sor, ahol a féktelen humor az elmélyült tartalommal találkozik majd. Az együttes a klasszikustól a jazzen át a pop zenéig minden zenei étvágynak nyújt valami érdekeset, dédszülőtől unokáig.

Augusztus 21-én zárja kapuit a fesztivál. A záróhangversenyt a sárospataki Református templomban tartják a Liszt Ferenc Kamarazenekar és Várdai István csellóművész közreműködésével. A világhírű kamarazenekar, az ifjú tehetség, Csajkovszkij és Haydn muzsikája biztosítéka az est sikerének.

http://www.zemplenfestival.hu/