Konrád

Szigetvári Dávid különdíjas lett Innsbruckban

2010.08.19. 00:13

Programkereső

A 26 éves magyar tenor az Innsbrucki Régizenei Fesztivál első alkalommal megrendezett Antonio Cesti Nemzetközi Énekversenyén kapta az elismerést.

Az első helyezett a 25 éves orosz énekesnő, Anna Gorbacsova lett, a második díjat a 30 éves spanyol szoprán, Anna Alas Jové nyerte el, a harmadikként pedig a 29 éves német énekes, Hanna Herfurtner végzett az augusztus 8. és 29. között zajló eseményen. Szigetvári Dávid Hanna Herfurtnerrel megosztva kapta a különdíjat, egy koncertfellépést a bécsi Konzerthausban, a 2011 januári Resonanzen Fesztiválon.

Szigetvári Dávid
Szigetvári Dávid

A magyar tenor 2009-ben szerzett diplomát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Halmai Katalin növendékeként. 2004-ben harmadik helyezést ért el a szegedi Simándy József Énekversenyen, 2006-ban Artisjus-díjat kapott. Olyan jeles művészek mesterkurzusain vett részt mint Mitsuko Shirai, Nicholas Clapton, Peter Schreier, Helmuth Rilling vagy Ton Koopman. A Purcell Kórussal és az Orfeo Zenekarral 2007-ben Hamburgban lépett fel a Schleswig-Holstein Fesztiválon, az együtteseknek azóta is gyakori szólistája. Legközelebb augusztus 26-án lép fel Magyarországon a Börzsöny Barokk Napok keretében a berkenyei katolikus templomban, a Sonora Hungarica Consort szólistájaként.