Konrád

Igudesman and Joo a Müpában

2010.08.25. 14:42

Programkereső

Komolyzenei stand-up comedy, tréfa és virtuozitás a Zene világnapján. Játsszon a Fidelióval és legyen vendégünk az október 1-i előadásra!

Aleksey Igudesman hegedűművész és Richard Hyung-ki Joo zongoravirtuóz sok-sok humorral fűszerezve mutat fityiszt az összes puristának, akik azt gondolják, hogy „a komolyzene" egy másik kaszt kiváltsága, és csak a beavatottak élvezhetik. Első hazai fellépésük alkalmával megtapasztalhatjuk, hogyan sasszézik le a klasszikus muzsika az elefántcsonttoronyból. A gálakoncert első felében pedig a crossoverben járatos Fugato Orchestra tagjaiból alakult Fele Királyság (Farkas Izsák – elektromos hegedű, ének; Simkó-Várnagy Mihály – elektromos cselló, ének; Alpár Balázs – billentyűs hangszerek, ének, melodika; Nagy Zsolt – ütőhangszerek) szórakoztatja a nagyérdeműt. Figyelem, csak az jöjjön, aki felkészült, lelke, füle, nyitott, arcizma erős...

Kérdésünk: Igudesman és Joo kinek a diszkóhimnuszát használták fel egyik hírhedt jelenetükhöz? 

A helyes választ szeptember 14. éjfélig megjelölő olvasóink közül öten vehetnek részt másodmagukkal a Fidelio.hu vendégeként a október 1-jei rendhagyó előadáson.