József, Bánk

Utcazongorák Pécsett

2010.09.03. 14:41

Programkereső

Vasárnapig tart a PánBalkán Art Piknik sokszínű, változatos rendezvénysorozata, amelynek keretében Pécs közterein zongorákat helyeztek el.

Az utcazongora-projekt a „Play me, I'm yours!" címet viseli, ami Angliából indult útnak. A hangszerek attól váltak különlegessé, hogy előzőleg hazai és a balkáni országokból érkező képzőművészek installálták azokat. A zongorák nemcsak kiállítási tárgyak, bárki szabadon játszhat rajtuk. 

A fesztivál a Balkán kultúrája felé való nyitottság jegyében, a Határtalan város című pályázat „Egy mindenkit visz" elve mentén jött létre. A zongorák mellett „Padok és Városok Sétánya" címmel állandó szabadtéri tárlat várja az érdeklődőket az Északi Várfalsétányon, a város szívében pedig Szabadtéri Grafikai Kiállítás látható a Baranyai Alkotótelepek pályázatának nyertes alkotásaiból. 

Utcazongora Pécsett
Utcazongora Pécsett

A zenei élményről Alexander Balanescu, a pécsi Singas Project, a  Fanfare Transilvania,  Jan Kus és bandája,  a „cigányok királynője" Esma Redzepova és Lajkó Félix gondoskodik. A Piknik hétvégéjén igazi PánBalkán családi matiné várja kicsiket és nagyokat: Székelyföldről Csernik Szende Lábitaszínháza, a Vajdaságból pedig a Szabadkai Gyermekszínház érkezik, Góbi Rita Társulata egy mesebalettel kedveskedik az apró művészetkedvelőknek, illetve a fesztiválon lesz Rozs Tamás és az Arco Trió gyermeklemezének bemutatója a „Lélek gyökerei" címmel.

http://www.panbalkan.hu/
www.streetpianos.com/pecs2010