Béla

A Fele Királyság esete Igudesman&Joo-val

2010.09.14. 16:09

Programkereső

Őrült, nevetős, estére készüljenek azok, akik október 1-jén a Müpa felé veszik az irányt, ahol a szórakoztatás a tetőfokára hág majd.

A Fele Királyság formáció a Fugato Orchestra a felnőtté válást leginkább elkerülni vágyó tagjaiból alakult azzal a céllal, hogy a gyermekkor emlékezetes mesefőcímdalainak és filmzenéinek felejthetetlen dallamait új formába öntsék. A vadonatúj műfaj, az esti mashup jegyében megszületett a Macskafogó hiphop-verzióban, a Mekk Mester ska-metálban, a Süsü reggae-ben, a Csipet csapat intelligens pszichedelikus jazzrock újragondolásban.
Ehhez az őrült projekthez kapcsolódik a két világhírű muzsikus, Aleksey Igudesman hegedűművész és Richard Hyung-ki Joo zongoravirtuóz, akik olyanra képesek, amire sokan vágynak szerte a világon. Akik látták a Fidelio videós összefoglalóját, már tudják, hogy ők klasszikus zenészként rengeteg humorral fűszerezve szórakoztatják a nézőket, közelebb hozva egymáshoz a klasszikus és a könnyedebb műfajok kedvelőit. Október 1-jei koncertjük minden bizonyára az év legviccesebb hangversenye lesz.

Igudesman & Joo
Igudesman & Joo

www.mupa.hu