Ervin

Emeld fel a hangszered!

2010.09.21. 07:46

Programkereső

Az elmúlt két év hagyományát folytatva, idén ismét spontán örömzenélésre várnak mindenkit október 1-jén, a Zene Világnapján.

Csak regisztrálni kell a http://www.azenevilagnapja.org/ oldalon, és október 1-jén ott lehet zenélni, ahol csak kedved tartja, majd töltsd fel a saját „koncertedről" készült videót, s az élményen túl még értékes ajándékokat is nyerhetsz! 

Ezen a napon a Hungarofest KLASSZ Zenei Iroda és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jóvoltából délelőtt tizenegy órától egész nap ingyenes koncertek várnak mindenkit az Zeneakadémia előtti parkolóban felállított színpadon. Emellett Budapest több pontján - így a Nyugati téri, vagy a Blaha Lujza téri aluljáróban is - a legkülönbözőbb műfajokat képviselő profi zenészek - többek között Szakcsi-Lakatos Béla és Kelemen Barnabás - töltik meg zenével a köztereket. (Kelemen Barnabás első, aluljáróban elkövetett hegedüléséről a Fidelio.hu videót is készített.

Kelemen Barnabás utcazenész lett
Kelemen Barnabás utcazenész lett

A Zene Világnapja nagykövete Várdai István gordonkaművész, aki idén, a Liszt Ferenc téren felállított központi zenei színpadon emeli fel hangszerét és tart virtuóz gordonkabemutatót.  A budapesti helyszínek mellett Pécsett, Európa kulturális fővárosában is egész nap örömzene-örömtánc vár mindenkit! 

A Zene Világnapját Yehudi Menuhin hegedűművész alapította 1975-ben ezzel az üzenettel: „Arra szeretnék buzdítani minden várost, falut és országot, hogy rendezzenek sokféle zenei eseményt ezen a napon. Örülnék, ha nemcsak koncerteken, rádióműsorokban szólalnának meg régi és főként mai művek, hanem spontán megnyilvánulásként utcákon és tereken is muzsikálnának énekesek, kórusok, jazz-zenészek és a komolyzene legjelentősebb előadói."

További információ: http://www.azenevilagnapja.org/