Konrád, Tivadar

Szeptember a Liszt Ferenc Kamarazenekarral

2010.09.22. 11:40

Programkereső

24-én veszi kezdetét az őszi bérlet az Olasz Intézetben, 30-án pedig MTA Roosevelt téri dísztemében játszik a neves együttes.

Az őszi szezonban a Liszt Ferenc Kamarazenekar új, ezúttal három koncertből álló bérlettel jelentkezik. Az Olasz Kultúrintézetben rendezett hangversenyekre szeptember 24-én, október 29-én és december 1-jén kerül sor.

Liszt Ferenc Kamarazenekar, lfkz 2010
Liszt Ferenc Kamarazenekar, lfkz 2010

A patinás zenekar hangversenymesteri székéből a művészeti veteői pozícióba átkerülő Rolla János így nyilatkozott a Fideliónak: "Nincs a világon még egy ilyen zenekar, aminek sem a vezetősége, sem a tagsága nem cserélődött hosszú évtizedeken keresztül. Pár éve két választásunk volt: vagy együtt abbahagyjuk, mert úgy éreztük megöregedtünk vagy megpróbáljuk átadni a tudásunkat a fiataloknak. Az utóbbit választottuk." Az együttes koncertprogramja változatlanul igen sűrű. Szeptember 30-án már az MTA Roosevelt téri Dísztermében lépnek fel, ahol Farkas Ferenc emlékestre kerül sor, a zeneszerző halálának tizedik évfordulóján. Az est szólistája Perényi Miklós (cselló) és Felletár Melinda (hárfa) lesznek.

www.lfkz.hu