Sándor, Ede

Bartók Béla jogutódja 30 millióval segít

2010.10.12. 10:00

Programkereső

Egy teljes ház becsült építési költségével, 30 millió forinttal járul hozzá Vásárhelyi Gábor, Bartók Béla jogutódja a Magyar Kármentő Alaphoz.

„Kérem azokat, akik megtehetik, hogy jelképesen építsünk egy-egy házat földönfutóvá lett magyar honfitársainknak" - olvasható Vásárhelyi Gábor az MTI-hez eljuttatott közleményében. Bartók Béla jogutódja hozzátette: ma, amikor elkeseredett harc folyik a még tönkre nem ment értékek megmentéséért, amikor egy nagyközség és egy város vált szinte teljesen lakhatatlanná, nincs helye annak, hogy a segítségnyújtáson gondolkodjunk.

Az alábbiakban Vásárhelyi Gábor a Fidelio.hu-hoz eljuttatott felhívásának teljes szövegét közöljük:

Felhívás valódi együttérzésre

Október 4-én egy pusztító seb keletkezett magyar hazánk közepében. Akivel csak beszélünk, természetes együttérzéssel beszél a vörös-iszap lavina áldozatairól és az okozott pusztításról. De meddig terjed vajon az együttérzésünk valójában? Ha egy tisztes családban valakit kár ér, természetes, hogy minden családtag segít lehetőségei szerint, de megtesszük-e ezt most? Egy nagy családként működik-e vajon a nemzet, amikor egy családrészét ilyen nagy csapás éri. A legnagyobb tiszteletem azoké a kisnyugdíjasoké, munkanélkülieké, akik az utolsó maradék egy-két ezer forintjukat küldik el az adakozás céljára, mert Ők mindenüket odaadták, ami csak maradt.

Ma, amikor elkeseredett harc folyik a még tönkre nem ment értékek megmentéséért, amikor egy nagyközség és egy város vált szinte teljesen lakhatatlanná, nincs helye annak, hogy a segítségnyújtáson gondolkodjunk. Teljes szívemből egyetértve a Miniszterelnök Úr által elindított Magyar Kármentő Alap ötletével és céljával, a magam részéről egy teljes ház becsült építési költségével, 30 millió forinttal járulok hozzá az alaphoz. Kérem mindazokat a magyarokat, akik megtehetik, hogy amennyivel hozzá tudnak járulni e nemes célhoz, ne tétovázzanak sokáig annak felajánlásával.

Felhívom azokat, akik megtehetik, hogy jelképesen építsünk egy-egy házat földönfutóvá lett Magyar honfitársainknak.

Higgyék el, nagyon jó érzés lesz egyszer ellátogatni Kolontárra és Devecserre, és látni azokat a házakat, amelyeket mi építtettünk fel, és látni a benne boldogan élő embereket. Ezt tartom az együttérzés és a részvét valódi formájának, amikor valóban megteszünk mindent, amit megtehetünk, amire lehetőségünk van.

Budapest, 2010. október 10.                                   

Vásárhelyi Gábor

Bartók Béla jogutódja