József, Bánk

Egy különleges Máté-passió

2010.10.23. 18:00

Programkereső

A legkiválóbb magyar régizene-együttesek közös koncertjével indul az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus 2010-2011-es Oratóriumbérlete.
Orfeo Zenekar, Purcell Kórus
Orfeo Zenekar, Purcell Kórus

Zádori Mária, Németh Judit, Kálmán László, Megyesi Zoltán, Kovács István, Cser Krisztián, Purcell Kórus, Debreceni Kodály Kórus, Orfeo Zenekar, Capella Savaria, Vashegyi György: impozáns névsor - különlegesnek ígérkező előadás.

Október 26-án, kedden este fél 8-kor kerül sor a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar hagyományos Oratóriumbérletének első hangversenyére a Művészetek Palotájában. Műsoron Johann Sebastian Bach Máté-passiója különleges előadásban: a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar partnere lesz két kiváló vendég-együttes: a Debreceni Kodály Kórus (karnagy: Pad Zoltán) és a szombathelyi Capella Savaria (művészeti vezető: Kalló Zsolt).  A magyarországi régizenei koncertek történetében e négy együttes közös fellépésére eddig még nem volt példa: e ritka találkozás remélhetőleg különleges inspirációt nyújt majd az előadáshoz.

A sorozat következő koncertjeinek programja: 2011. január 25. Mendelssohn: Éliás, op. 70; 2011. március 16. Händel: Júdás Makkabeus; 2011. április 30. Rameau: Hippolyte et Aricie.