József, Bánk

Kesselyák a MÁV Szimfonikusokat vezényli

2010.11.08. 14:46

Programkereső

November 9-én, kedden első alkalommal dirigálja Kesselyák Gergely új minőségében - mint a zenekar karmestere - a MÁV Szimfonikusokat.

Kesselyák Gergelyt évek óta szoros szakmai és nagyon jó emberi kapcsolat köti a zenekarhoz. A zenekari tagság és a menedzsment közös akarata mutatkozott meg akkor, amikor felkérték őt, hogy legyen a zenekar karmestere 2010. szeptember 1-jétől.

Kesselyák Gergely
Kesselyák Gergely

A koncerten elsőként Paul Hindemith, a huszadik századi német zene egyik jelentős alkotójának brácsaversenye csendül fel, a furcsa, magyarra pontosan nem is fordítható című Der Schwanendreher. A versenymű szólistája Roberto Díaz, a chilei születésű, de már évek óta az Egyesült Államokban élő és dolgozó brácsaművész lesz. Díaz világszerte elismert és koncertező előadóművész, emellett jelenleg a világhírű Curtis Intézet igazgatói és elnöki posztját is betölti. A művész korábban több világhírű amerikai zenekar szóló-brácsása volt olyan híres karmesterekvezénylete alatt, mint Seiji Ozawa, Neville Marriner és Mstislav Rostropovich. A versenyművet követően Anton Bruckner IX. szimfóniája csendül fel.

2010. november 9. 19:00
Budapesti Operettszínház
A MÁV Szimfonikusok koncertje

Km.: Roberto Díaz (brácsa)
Vez.: Kesselyák Gergely

Hindemith: Der Schwanendreher
Bruckner: IX. szimfónia