Emma

Külföldi szaklap méltatja Hlavacsek Tihamér zongorajátékát

2010.11.24. 07:47

Programkereső

A zongoravilág vezető nemzetközi magazinja, az International Piano ajánlja Hlavacsek Tihamér World Premier Goldmark-sorozatát.

A lap szeptember-októberi számának CD-ajánló rovatában elismerő kritikát kapott Hlavacsek háromlemezes Goldmark-sorozata. A szaklapban Martin Anderson a következőket írja: „Hlavacsek Tihamér határozottan és lényegre törően zongorázik. Zongorajátékából sugárzik a fiatalos lelkesedés, amivel alámerül a zene mélységeibe, és amin keresztül sikerült összehangolnia a schumanni lendületességet Mendelssohn esszenciális érzékenységével. Első kritikai észrevételem is rövid időn belül elmúlt, az első lemez hangyányit fémes hangzását ugyanis hamar megszokta a fülem. Ez a sorozat három óra tömör élvezet a zenekedvelő közönség számára és gazdag tárház azoknak a zongoristáknak, akik olyan művekkel szeretnék gazdagítani a repertoárjukat, melyek garantáltan elnyerik a hallgatóság tetszését."

Hlavacsek Tihamér Carneige Hall-beli 2003-as debütálása óta ma már számos nemzetközi fesztivál meghívott művésze, az európai koncerttermek szívesen látott fellépője. A művész a Goldmark-zongoraműveket a Hungaroton World Premiere Recording sorozata keretében rögzítette hanglemezre. A háromlemezes összkiadásban az alkotásokat főként korszakok szerint csoportosították. Az első korongot 2006-ban, a másodikat 2007-ben, a legutóbbit pedig tavaly szeptemberben adták ki.

Goldmark lemezek, Hlavacsek Tihamér, Hungaroton
Goldmark lemezek, Hlavacsek Tihamér, Hungaroton