György

Létrejött a komolyzene-kedvelők új közössége

2011.01.16. 15:58

Programkereső

A Clubconcert egy merőben új hangverseny-rendezési forma, ahol a jegyrendelések számának növekedésével a jegyek ára arányosan csökken.
clubconcert logo
clubconcert logo

Az előadások kizárólag online regisztrációval és jegyrendeléssel látogathatók, a "klubtagokat" e-mail hírlevélben értesítik az előadásokról és a koncertek aktuális jegyáráról. A http://www.clubconcert.hu/ jelenleg három kiváló kamarazenei estét kínál. A Nádor Quartet hangversenyét, Kántor Balázs csellóművész J. S. Bach szólószvitjeiből válogatott előadását és Szászvárosi Sándor szólóestjét, mely a viola da gamba zeneirodalmának kimagasló szerzőit vonultatja fel.

Ezt az új hangverseny-rendezési formát Göllesz Zoltán, a Nádor Terem vezetője kezdeményezte. Ez a magyarázata, hogy a kínálat mindhárom hangversenyének a Nádor Terem ad otthont. Azt reméli ugyanakkor, hogy a későbbiekben más helyszínek is bekapcsolódnak a programba. Így mindazok, akik regisztrálnak az oldalon, egyre bővebb kínálatból válogathatnak majd, és ami a legfontosabb, nem csak Budapesten.

A clubconcert.hu működése egyszerű: ha egy hangversenyre a minimumként meghatározott számú érdeklődő jelentkezik, a koncertet megtartják, ennél kevesebb érdeklődő esetén pedig elmarad. A minimumot meghaladva, minden újabb jelentkezővel csökken a jegyek ára valamennyi jelentkező számára. A közönség számának függvényében kialakult jegyárral válthatók meg a belépők az előadás előtt a helyszínen, így minél többen foglalták le helyüket előre, annál kedvezőbbek a helyárak.

Ha a kezdeményezés sikeres, és a regisztrált "klubtagok" a jelenleginél jóval többen lesznek, a clubconcert.hu szolgáltatásai is bővülni fognak, hogy valóban közösségivé válhasson a weboldal. Csatlakozzon Ön is az elsők között, abban az esetben is, ha az aktuális kínálatból nem kíván választani, így ugyanis értesülni fog a jövőben felkerülő hangversenyekről. A kínálat bővülése hamarosan várható.