Gerzson

Folytatódnak az Alma Mater koncertek

2011.02.24. 15:00

Programkereső

Február 25-én Lencsés Lajos oboaművész és Nádor a Quartet, február 27-én a Kelemen Kvartett játszik.

Lencsés Lajos oboaművész vezetésével Charles Koechlin és korának zenéje csendül fel a koncerten. A különleges előadáson közreműködik a Nador Quartet, tagjai: Gabora Gyula (első hegedű), Farkas Nándor (másodhegedű), Csonka Emil (brácsa), Vámos Marcell (cselló), valamint nagybőgőn Lázár Gyula.

Kelemen Kvartett (tagjai: Kelemen Barnabás, Homoki Gábor, Kokas Dóra, Kokas Katalin)
Kelemen Kvartett (tagjai: Kelemen Barnabás, Homoki Gábor, Kokas Dóra, Kokas Katalin)

Február 27-én indul a Kelemen Kvartett négy hangversenyből álló sorozata. A Kokas Katalin és Kelemen Barnabás szólistaként ismert hegedűművész házaspár 2009-ben alapította vonósnégyes eddig Svájcban, Olaszországban, Szlovéniában, Horvátországban és Németországban turnézott, 2011 tavaszán lesz bemutatkozó izraeli és amerikai koncertturnéjuk. A Fidelio.hu-nak adott interjújában Kelemen Barnabás két világversenyt is megemlített, ahol a nyár folyamán mérettetik meg tudásukat.

Sorozatuk első három előadásán (február 27., március 6., április 17.) a Kelemen Kvartett önálló koncertje hallható, május 15-i zárókoncertjükön Kelemen Barnabás és Kokas Katalin mellett növendékeik is megmutathatják tehetségüket a közönségnek.