Beáta, Izolda, Lea

Liszt-programok támogatására hirdet pályázatot a Balassi-Intézet

2011.03.03. 09:00

Programkereső

A Liszt Ferenc-emlékévhez kapcsolódva nyílt pályázatot hirdet a Balassi Intézet még az idén megvalósuló, Liszt Ferenc személyét, munkásságát és korát a középpontba állító programok támogatására. A pályázatok beküldési határideje április 1.

Az intézet közleménye szerint konferenciák, előadások, könyvek, elektronikus kiadványok, folyóiratok, művészeti produkciók, közművelődési rendezvények támogatására is lehet pályázni. Feltétel azonban, hogy a program vagy projekt még az idei naptári évben megvalósuljon. A Balassi Intézet honlapján (www.bbi.hu) szereplő kiírás szerint a pályázaton összesen 80 millió forintot osztanak szét. Ebből 20 millió forintot szánnak tudományos konferenciákra és különböző kiadványok megjelentetésének támogatására, és 60 milliós keretösszeg jut művészeti produkciók és közművelődési rendezvények megvalósítására.

Pályázhatnak magyarországi kulturális, oktatási és egyházi intézmények, társadalmi szervezetek, alapítványok, nonprofit kft.-k, könyv- és lapkiadó társaságok, valamint határon túli magyar nonprofit szervezetek (egyházak, alapítványok, egyesületek, civil szervezetek, társulások). Előnyben részesülnek azok a pályázatok, amelyek több település vagy szervezet együttműködésével valósulnak meg. A pályaművek támogatása utófinanszírozással történik, és a pályázónak 20 százalékos önrésszel kell rendelkeznie.

A pályázati űrlapot, programleírást, illetve szinopszist, valamint tételes költségvetést tartalmazó pályamunkákat a Balassi Intézet Nemzeti Évfordulók Titkársága várja április 1-ig. A pályaműveket a beadási határidőtől számított 30 napon belül bírálják el. A nyertesek névsorát további 15 napon belül hozzák nyilvánosságra a Balassi Intézet (www.bbi.hu), a Nemzeti Évfordulók Titkársága (www.emlekev.hu) és a Liszt-év (www.liszt-2011.hu) honlapján.