Emőke

Kész a kaposvári program

2011.03.04. 17:53

Programkereső

Második alkalommal rendezik meg idén a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivált, ahol ismét kiváló művészek sora lép fel.

Az augusztus 12. és 20. között megrendezett eseményen fellép többek között Kocsis Zoltán, Perényi Miklós, Frankl Péter, Alexei Ogrintchouk, Lendvay József, Keller András, Colin Currie és Jose Gallardo is. "Mind az előadókat, mind a műveket tekintve változatos, izgalmas és magas színvonalú előadásokra számíthat a közönség. Kiemelkednek, az idén 75 éves Steve Reich Tehillim vagy Perényi Miklós előadásai"- mondta Bolyki György, a fesztivál igazgatója.

Kocsis Zoltán és Rados Ferenc Kaposvárott
Kocsis Zoltán és Rados Ferenc Kaposvárott

A közreműködő művészek merőben új oldalukról mutatkoznak majd be. A legtöbb zenész eddig szólistaként jelent meg a világ zenei színpadain, de ezen a fesztiválon kamarazenészként muzsikálnak együtt. A program gazdagságát az is mutatja, hogy a régizenei műveket többségében korabeli hangszereken adják majd elő, és a legismertebb cigány, klasszikus szerzők művei is felcsendülnek majd. A részletes programot a fesztivál hivatalos honlapján olvashatják.