Zsuzsanna

Kanadai-magyar kultúrmisszió

2011.03.08. 17:10

Programkereső

Március 27-én először játszik Magyarországon Alexander Seredenko zongoraművész. Játsszon a Fidelióval és legyen a vendégünk a koncerten!

A Budapesti Vonósok meghívása a kanadai-magyar kultúrmisszió részeként jött létre, amelynek megálmodja Fellner Andrea és Vecsernyés János. A két ország közötti kulturális együttműködés keretében a Torontói Glenn Gould Egyetem és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektorának javaslatára az iskolák legkiemelkedőbb tehetségei mutatkozhatnak be Kanada és Magyarország rangos zenei eseményein.

Alexander Seredenko
Alexander Seredenko

A program folytatásaként március 27-én vasárnap először lép fel Magyarországon a Glenn Gould Egyetem által kiválasztott rendkívüli tehetség Alexander Seredenko személyében, aki még csak 23 éves, de már számos zongoraversenyt nyert meg, többek között a Hamamatsu International Piano Academy Competition, World Piano Competition Cincinnati, Corpus Christi International Piano Competition, Toronto Symphony National Piano Competition első díjait. 

Magyarországi debütálása alkalmával a Budapesti Vonósok hangversenyén Sosztakovics első Zongoraversenyét adja elő. A koncerten Csajkovszkij, Rachmanyinov művei mellett, Sosztakovics Kamaraszimfóniája is megszólal. Alexander Seredenko március 31-én este héttől az Iparművészeti Múzeumban ad szólóestet a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében.

Kérdésünk: Melyik fiatal magyar muzsikus mutatkozhatott be már Kanadában az együttműködés részeként?

A helyes választ március 22-ig megjelölő olvasóink közül ketten vendégeink lesznek a koncerten.

A Budapesti Vonósok orosz estje

2011. március 27. 19:00 Festetics-palota

Km.: Alexander Seredenko (zongora)
Csajkovszkij: Keringő a Vonósszerenádból
Rahmanyinov: Vocalise
Sosztakovics: 1. zongoraverseny; Kamaraszinfónia, op. 110