Gábor, Karina, Ders

Vannak még csodagyerekek?

2011.03.09. 23:26

Programkereső

Bogányi Gergely is fellép a március 18-20. között Sopronban megrendezendő Wunderkind szimpóziumon. Játsszon velünk, és vegyen részt a koncerten!

Csodagyermekből csodafelnőtté, azaz érett és gazdag személyiségű művésszé felnövekedni - ez Liszt pályafutásának egyik különlegessége. Tizenéves zenei talentumok, ámulatot keltő tinédzser virtuózok máig szép számmal akadnak, ám hogy ők teljes életet élő gyermekekből utóbb képzett és kiegyensúlyozott muzsikusokká váljanak, azt szerencsésen elősegítheti a 2011-es soproni szimpózium, s a több tudományterület szakértőit összefogó európai szintű együttműködés. Budapestről, Bécsből és Moszkvából érkező zenepedagógusok egy-egy különlegesen tehetséges növendéküket fel is léptetik majd Sopronban, s a program része lesz Bogányi Gergely, az ugyancsak csodagyermekként indult zongoraművész koncertje.

Bogányi Gergely a barokk zongoránál a bécsi nagykövetségen fotó: Zipernovszky Kornél
Bogányi Gergely a barokk zongoránál a bécsi nagykövetségen fotó: Zipernovszky Kornél

Kérdésünk: Hol készült a fenti kép Bogányi Gergelyről? (Segítséget a www.liszt-2011.hu oldalon talál!)

A helyes választ március 17. éjfélig megjelölő olvasóink közül ketten vehetnek részt másodmagukkal Bogányi Gergely március 19-i soproni koncertjén a Fidelio és a Hungarofest Klassz Zenei Irodája vendégeként.