József, Bánk

Siófoki Tavaszi Fesztivál idén Liszt jegyében

2011.03.16. 11:37

Programkereső

Komoly- és könnyűzenei koncertekkel, balettel, kiállítással, humorral várja az érdeklődőket idén a Siófoki Tavaszi Fesztivál a Liszt Ferenc-emlékév jegyében.

A rendezvény az összes korosztályt megszólítva, többféle műfajban kínál változatos kulturális programokat, a képzőművészettől a táncon át a komolyzenéig. A fesztivál első napján nyílik a kulturális központ emeleti galériáján Szekeres Erzsébet gödöllői iparművész különlegességnek számító kiállítása, aki színes szőnyegeivel és grafikáival Benedek Elek mesevilágát idézi fel. A megnyitót követően az Apáti Dixieland Band ad koncertet. A fő programok 19-én indulnak a központ színháztermében. A Váci Szimfonikus Zenekar és Farkas Gábor zongoraművész koncertjével adózhat a közönség a 200 éve született világhírű zongoravirtuóz-zeneszerző Liszt Ferenc emlékének. A Kolompos együttes gyermekkoncerttel, Bödőcs Tibor pedig stand-up esttel várja az érdeklődőket. Igazi különlegességnek ígérkezik a Pécsi Balett Giselle című produkciója, egy romantikus darab mai szemmel, amely a szerelem, az árulás, az őrület, a bosszú és a megbocsátás története.

Április 5-én Koncz Zsuzsa koncertezik, április 8-án Rékasi Károly válogat Wass Albert műveiből. Április 9-én a fesztivál záróeseménye a KIKK és a Siófoki Alkotók Körének közös szervezésű templomi előadása és koncertje lesz a Római Katolikus Plébániatemplomban, amikor Liszt géniusza az orgonazenében címmel hallható Teleki Miklós előadása és koncertje. A siófoki tavaszi fesztiválra kedvezményes bérlet váltható 5500 forintért, amely a rendezvény három előadására: a Liszt Ferenc 200! című március 19-i hangversenyre, a Pécsi Balett április 2-i előadására és Koncz Zsuzsa április 5-i koncertjére szól. További információk a www.kulturkozpont-siofok.hu, valamint a www.jegy.hu oldalakon, továbbá a Kálmán Imre Kulturális Központ telefonján: +3684/311-855; +3684/311-856 számokon kaphatók.

Farkas Gábor
Farkas Gábor

A fesztivál március 18-tól és április 9-ig tart.