Irén, Írisz

Szerdán nyílik a Szalay Művészeti Szalon

2011.03.21. 15:00

Programkereső

A Budapesti Ügyvédi Kamara székházában többek között szólókoncerteket, zenekari esteket rendeznek majd. 23-án ifj. Balázs János zongorakoncertje nyitja a sort.
Balázs János
Balázs János

A Szalay Palota nemrégen befejeződött teljes felújítása után a budapesti ügyvédség úgy döntött, hogy megnyitja kapuit a művészetbarát nagyközönség előtt. A Dísztermben szólókoncertek, zenekari estek, különleges opera-előadások, könnyűzenei és beszélgetős programok várják majd az érdeklődőket. A Szalay Művészeti Szalon programjainak házigazdája a neves "zenei hídépítő", számtalan televíziós zeneprogram szerkesztője és műsorvezetője, Juhász Előd lesz.

A beszélgetéseken zenészek, írók, színészek, filmesek, sőt sportolók vesznek majd részt. A szalonestek hangulatát egy pohár kitűnő bor teszi majd még tökéletesebbé, a zenei élményt pedig egy Blüthner-zongora emeli tovább. Az egyik legjobb márkájú koncerthangszer a Liszt Ferenc Zeneművészetei Egyetem és a Budapesti Ügyvédi Kamara hosszútávú együttműködésének köszönhetően szólalhat meg a patinás falak között.

Az este fél hétkor kezdődő nyitóesemény az idei Liszt-jubileumhoz kacsolódik, mely során ifj. Balázs János többek között A Villa d'Este szökőkútjai, a Szerelmi álmok, a Desz-dúr consolation és a 2. magyar rapszódia című műveket szólaltatja meg.

A Szalay Művészeti Szalon megnyitó koncertje

2011. március 23. 18:30 Szalay Művészeti Szalon

Km.: ifj. Balázs János (zongora)

Liszt: A Villa d'Este szökőkútjai; La campanella; Szerelmi álmok; I. Mefisztó keringő; Verdi-Liszt: Rigoletto-parafrázis; Desz-dúr consolation; Nagy kromatikus galopp; 2. magyar rapszódia