Beáta, Izolda, Lea

Bogányi Gergely Helsinkiben koncertezik

2011.03.23. 17:26

Programkereső

A Kossuth-díjas zongoraművész csütörtökön lép fel a Kirkko soikoon (Zengjenek a templomok) fesztiválon, amelyet idén a Liszt-évnek szentelnek.
Bogányi Gergely
Bogányi Gergely

Az idén 16. alkalommal, március 20. és 27. között megrendezett fesztivál programsorozatában nyolc templomi koncerten csendülnek fel Liszt művei, köztük a Via Crucis és a Krisztus oratórium, amely először hangzik el a finn Rádió Szimfonikus Zenekarának előadásában. A fesztivált vasárnap Liszt-zongoramaraton zárja, amelyen több finn és magyar művész mellett fellépnek a Sibelius Akadémia és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem diákjai, köztük Lantos István professzor két tanítványa, Csabay Domonkos és Nagy Mira is. A zongoramaraton végeztével este Lantos István ül a zongorához és négy Liszt-művet játszik el, Bogányi Gergely műsorán pedig Liszt- és Chopin-művek szerepelnek.

A Liszt-koncertek látogatói megismerkedhetnek azzal, a Liszt Ferenc életét bemutató utazó kiállítással, amelyet a Külügyminisztérium állított össze. A Liszt-programsorozatot a helsinki magyar intézet és a magyar nagykövetség is támogatja.